1.11.2013

Kivan päivän ilta.

Ajattelin aamulla, että viime yön jälkeen tästä päivästä ei voi tulla kovin hyvä.

Kun Poikanen ei suostunut sisälle päikkäreille ja multakin meni siinä päiväunet sivu suun, päätin että en kyllä yritäkään koko päivänä tehdä mitään järkevää, kunhan nyt selvitään iltaan asti. Että se on jo saavutus, jos en ihan kilahda lapsille tai jotain.

Mutta tästä tulikin ihan tosi kiva päivä! (Onkohan joku rukoillu meidän puolesta?) Aamupäivällä Poikasen nukkuessa annoin kotitöiden odottaa ja roikuin vaan väsyneenä netissä. Postilaatikossa odotti kiva ylläripaketti, jossa oli kaikenlaista mukavaa sekä mulle että tytöille, joten hoitopäivästä väsähtäneet kitisijätytötkin saivat muuta ajateltavaa. Itse asiassa tytöt olivat ihmeellisen sovinnollisia melkein iltaan asti.

Ajattelin, että välipalaksi voitais syödä jotain hyvää.

 

Pakastimessa oli jotain pullapitkojämiä (Mies ostaa joskus alennuspullapitkoja ja pakastaa köyhiä ritareita silmällä pitäen), joten köyhiä ritareita saatiin välipalaksi. Nam!

Olin katsonut aamupäivällä Poikasen kanssa digiboksilta leivontakilpailua, jossa kilpailijoiden piti tehdä mm. karjalanpiirakoita. Väsyneenä siinä tuhahtelin, että mitä ihmeen tunareita on kisaan otettu, kun eivät osaa edes karjalanpiirakoita tehdä... Oon ite tehny lapsesta asti. Sit ajattelin, että voishan niitä tehdä ihan vaikka heti tänään. 

No joo. En ole tehnyt karjalanpiirakoita muutamaan vuoteen, ja sen kyllä huomasi. Nää noudatti mun hyväksi havaitsemaa leipomistapaa: rumia mutta erinomaisen hyviä! (Ei olis pitänyt sillai jupista niille siinä ohjelmassa, kun tuli rumia omistakin tekeleistä)


Eli iltapalaksi sitten vatsan täydeltä karjalanpiirakoita. Oli siis ihan kiva päivä kuitenkin, väsymyksestä huolimatta. Ja huomenna tytöt meneekin yön yli vierailulle mummilaan, joten ainakin saan sunnuntaiaamuna nukkua (jos en jo sitä ennen) kun Mies on Poikasen kanssa.

Nyt nukkumaan!

3 kommenttia:

 1. Meillä tehtiin lapsuudenkotona aina köyhät ritarit ranskanleivästä tms. vaaleasta hötöleivästä, ja jos joskus pullasta tehtiin - ne oli rikkaita ritareita ne. :D

  Ai juku, muistin juuri noista karjalanpiirakoista, että sä et ole vieläkään opettanut niiden tekoa mulle, vaikka lupasit jo joskus kymmenen (!) vuotta sitten! Tämä asia on suorastaan pakko lähivuosina korjata. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tehtiin joskus ranskanleivästä, joskus jostain pullapitkon jämistä. Ei kumminkaan pitkoa ihan ritareita varten tehty tai ostettu. Mä harvemmin pullapitkoa teen, jos teen pullaa niin jotain muuta kuin pitkoa. Paitsi pari vuotta sitten tein kälyn yo-juhliin vissiin seitsemän pitkoa, ja kun en kehdannut sinne yhtään muotopuolta viedä, niin meillähän oli sitten pakastimessa varmaan toiset seitsemän... Syötiin silloin paljon ritareita :)

   Voi ei, mä en yhtään muistanut, että oon luvannut opettaa karjalanpiirakoiden teon! Kyllä ehdottomasti pitää korjata tämä asia! Sovitaanko, että kunhan saadaan hirvenmetsästys ja joulu pois alta?

   Poista
 2. Sovitaan, kuulostaa oikein hyvältä suunnitelmalta. Hirvenmetsästysaika ei meihin merkittävästi vaikuta, mutta joulu kylläkin. Tosi kiva!

  VastaaPoista