3.9.2011

Pipanainen

Meidän pikku Pipanainen ei tunnu jotenkin enää ollenkaan vauvalta. Vauhti on kova, kun se konttailee huoneesta toiseen. Osaa vähän seistä, mutta ei ihan vielä osaa nousta seisomaan. Kolmas hammas tuli, mutta ei ylös eteen, niin kuin olin odotellut, vaan tulevien etuhampaiden viereen.

Sanoja Pipanainen ymmärtää jo useamman, ainakin ei, äiti, isi, oman ja Isosiskon nimet, pallo, tutti, ulos, mennään syömään, tule syliin, anna suukko, tule tänne, anna. Useampana päivänä se on mut tai Miehen nähdessään sanonut "ätä" ja "iti", mut en ole laskenut niitä oikeiksi sanoiksi, kun on ne ollu aika satunnaisia. Tänään luin Isosiskolle soutulorua, kun Pipanainen alkoi keinuttaa itseään ja hokea "ou-vaa, ou-vaa". Leikittiin Pipanaisenkin kanssa sitten soutulorua, ja saatiin pitkät pätkät videolle, kun se "ou-vaa ou-vaa". Että kai sen eka virallinen sana kypsässä 9 kuukauden iässä nyt sitten on "soutaa" :)

Palikoita yrittää kovasti laittaa palikkalaatikkoon, ja onnistuukin, jos sille näyttää mihin reikään palikka kuuluu. Muutenkin Pipanainen harjoittelee sorminäppäryysjuttuja kovasti, mm. piirtämistä yrittää kovin, vaikka on vielä toistaiseksi ihan sattumankauppaa, onnistuuko. Riippuu siitä, sattuuko kynä olemaan sopivasti päin kädessä ja millainen kynä on, kun se ei vielä ymmärrä painaa kynää paperiin.

Sellainen aurinkoinen hymytyttö se on. Maailman ihanin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti