30.8.2011

Isosiskon juttuja

Isosisko selvitti mulle, minkä takia leppäkertulla on pilkut. Tietysti siksi, kun hiiri on kävellyt sen päältä ja leppäkertun selästä lähti väriä hiiren jalkapohjiin. Ihana asia tuo 3-vuotiaan mielikuvitus!

Se on mainio, Isosisko siis, kun se on vihdoin oppinut käyttämään pronomineja, mutta ei osaa taivuttaa niitä vielä (ylipäätään ei osaa taivuttaa, esim. verbejä käyttää useimmiten perusmuodossa. En ymmärrä, mistä se on sen perusmuodon oppinut, mut näin on), joten usein se sitten sanoo "minä tykkään tämästä" tai "anna minälle"

Sanoin joskus Isosiskolle, että se on tainnu juoda liian vähän, kun on niin keltaista pissaa. Se kävi sitten potalla, ja ilmoitti tyytyväisenä: "Minä ehlee (=vihreä) pissa!" No joo, se oli vihreä potta...

Isosisko myös lukee iltarukousta: mmmmmmm MEITÄ mmmmmm EITÄ mmmmmmm PEITÄ mmmmmm EITÄ. AAMEN.

Pimeä meinaa joskus vähän pelottaa
"Laitahan silmät kiinni, nyt pitäis käydä nukkumaan"
"Minä ei miimi kiinni. Minä miimi kiinni, pinee tulla, minä ei nähnä mitään. Minä miimi auki!"

"Äiti mitä tehdä työssä?"
"Äiti opettaa lapsia laskemaan."
"MINÄ OSAA! Yksi, kassi, koome, neelä, iisi, kuusi!"

2 kommenttia:

  1. Toi leppäkertun pilkut kuulostaa samalta kuin jonkun matkatoimiston tv-mainos, jossa lapset selittää jotain varjoon liittyvää... Selkeestikään mainos ei oo jäänyt kovin hyvin mieleen ;). En muista kuka mainosti, enkä oikein mainostakaan... Mutta anyway lasten tarinat oli hyvin samantyylisiä :)

    VastaaPoista
  2. Joo, vastaavia juttuja kuulee kyllä aika useinkin sekä oman että muiden lasten suusta.

    VastaaPoista