Miehen leireillessä meillä oli paljon mun ja Miehen äidit kylässä (ei kylläkään samaan aikaan) ja oltiin myös ite molemmissa mummoloissa. Isosiskohan oli tietysti mummoista kovasti innoissaan ja mummot valittiin leikkikaveriksi, hampaiden pesijäksi, nukuttajaksi jne. Ja kun Mies tuli kotiin, niin isi oli tietysti kova juttu. Miehellä oli viiden päivän vapaa ja me käytiin viikonloppuna mökillä, jossa ukki ja mummi olivat kovassa huudossa. Mua ei missään nimessä hiukkaakaan haittaa, että Isosiskolle kelpaa näissä tilanteissa mieluummin joku muu kuin äiti (kun tosipaikan tullen kuitenkin äiti on paras vaihtoehto), mutta onpa ollut ihana tällä viikolla olla paljon Isosiskon kanssa. Ihan vaan puuhailla molempien tyttöjen kanssa kaikkia normaaleja juttuja. Kyllä huomaa, että viimeisen kuukauden aikana on sen kanssa tullu puuhailtua paljon tavallista vähemmän.

Oon myös ollut aika väsyksissä keväällä, enkä ole jaksanut aina kovin täysillä olla mukana Isosiskon jutuissa (en kyllä Pipanaisenkaan). Nyt ensin viikko mummoloissa ja sitten Miehen viiden päivän vapaa tuntuu tehneen ihmeitä, olen ollut hirmu hyvällä mielellä, jaksanut eläytyä Isosiskon leikkeihin ja ollu vaan tosi onnellinen Miehestä ja tytöistä.

Eilen satoi vettä ja Pipanaisen nukkuessa mentiin Isosiskon kanssa leikkimään sadeleikkejä. Molemmille sadevaatteet päälle (mullakin on ihan kurahousut ja kaikki!), kumpparit jalkaan ja Pipanainen vaunuissaan sadesuojukseen, ja pihalle. Parhaita sadepuuhia Isosiskon mielestä on vuotavan räystään alla seisominen (ollaan leikisti suihkussa), lätäköissä litskuttelu ja kuravesi-hiekka-leikit. Olipa kivaa yhdessä antaa veden loiskua! Jokaisella aikuisella pitäis olla joku lapsi, jonka kanssa hyppiä lätäköissä, jos ei yksin kehtaa.

Tänään opetin Isosiskoa hyppäämään ruutua. Hiekkaan piirtäminen kepillä oli tosi tosi jännää. Ruutua hypättiin tasajalkaa, onnistui Isosiskoltakin, ja oli se siitäkin innoissaan, vaikkei ihan yhtä paljon kuin hiekkaan piirtämisestä. Tosin se ruutuhyppely meinas mennä ruudukon läpi juoksemiseksi, mut eihän se mitään haittaa. Mä ite innostuin ruutuhyppelystä (en oo hyppiny ruutua varmaan yli kymmeneen vuoteen!) ja hypin sit itsekseni, kun Isosisko sai jo tarpeekseen :)

Miehellä on joku kurssin päättymiseen (loppuu ens viikolla) liittyvä sauna- ja juhlimisilta ja se jää koululle yöksi. Ollaan siis oltu koko päivä tyttöjen kesken. Isosisko täyttää lauantaina kolme vuotta ja huomenna tulee jo mun vanhemmat ja sisko perheineen juhlimaan. Valmistelut on erittäin vaiheessa, näiden pikku apureiden kanssa tuppaa kaikki jäämään viime tippaan. Mut lasten käytyä kahdeksan jälkeen nukkumaan aloitin päivän hommat vessanpesulla ja nyt odottelen, että saan feta-pinaattipiirakan uunista ulos ja pääsen itsekin petiin. Hyvää yötä!

(ai niin, itselle muistiin, jos unohdan vauvakirjaan kirjata, että puoli vuotta täytettyään Pipana oppi kääntymään akselinsa ympäri, siis kiertämään ympyrää ikään kuin, ja uudelleen kääntymään vatsalta selälleen. Selältä vatsalleen se alkoi kääntyä pari päivää sen jälkeen, kun tänne kirjoitin, että se taito on unohtunut... Syöttötuolissakin istutaan jo mallikkaasti, ilman tukea vielä ei (en oo kyllä kauheasti sitä istuttanu, kun on jäänyt mieleen Isosiskon fysioterapiakäynneiltä ohje, ettei lasta sais istuttaa ennen kuin se itse osaa nousta istumaan).)