21.6.2011

mutku mä haluun.

Julkaistu aiemmin vanhan blogin puolella. 

Tänään on ollut ukkosta ilmassa. Pariinkin otteeseen on jysähdellyt ihan kunnolla, tullut uskomattomat määrät vettä ja rakeitakin. Kaikki kylän naakat (luulin niitä oudon näköisiksi variksiksi, mutta Mies kertoi, että ne on naakkoja) ovat päättäneet asettua pesimään meidän lähiympäristöön, jonka takia meillä kaikuu uskomaton lintujen rääkynä päivin ja öin, linnunkakkaa on piha tulvillaan, eikä takapihalle voi mennä (ainakaan lasten kanssa), kun linnut hyökkää päälle. Tai tämä oli tilanne eilen, Mies kävi työpäivänsä jälkeen niitä vähän hätistelemässä, ja tänään on ollu vähän rauhallisempaa. Ärsyttävää, kun ei uskalla esim. nukuttaa Pipanaista ulkona, tai leikkiä Isosiskon kanssa muuta kuin talon lähellä, kun linnut käy päälle. Niitä on siis monta kymmentä ainakin, ellei jopa sata. No, Mies oli sitä mieltä, että ne on oppivaisia, joten jos se muutamana iltana käy vähän hätistelemässä niitä, niin jospa niistä vaikka osa viitsisi vaihtaa maisemaa.

Mun tekis mieli vaikka mitä. Kolmatta lasta esimerkiksi. Rakastan raskaana olemista, se on vaan paras olotila, mitä tiedän. Se tunne, kun syntymätön lapsi muljuilee mahassa, on vaan niin käsittämättömän hieno. Kaikista tylsistä raskausajan vaivoista huolimatta oisin mielelläni raskaana useammin ja pidempään. Ja Pipanainen on jo niin iso... Mutta toisaalta, jos vaikka nyt tulisin raskaaksi, niin Pipanainen olis 1v4kk (kai) uuden vauvan tullessa, ja kyllä mä kuitenkin soisin, että se sais vähän pidempään olla nuorimmainen. Ja oon ollu kuitenkin tänä keväänä niin väsyksissä, etten tiedä, miten jaksaisin kolmen lapsen kanssa. Oli niin tai näin, en usko, et kuitenkaan tuun raskaaksi vielä aikoihin.

Raskaushaaveita jarruttelee myös vähän muut haluamiset. Haluisin ennen seuraavan lapsen syntymää (siis mikäli me joskus kolmas saadaan, eihän sitä koskaan tiedä) olla vähän töissä. Vaikka jonkun sijaisuuspätkän tehdä. Nyt oon ollu kolme vuotta vaan kotiäitinä, ja täytyy myöntää, että vaikka tästä hirmuisesti tykkäänkin, niin kaipaisin myös jotain muuta välillä. Yksi haluaminen on myös opiskelu, oonkin vähän suunnitellu, et jos alkaisin tehdä avoimeen yliopistoon jotain opintoja silleen, et voisin saada niistä joskus johonkin aineeseen pätevyyden. Jyväskylän avoimeen yliopistoon ainakin onnistuu muutaman aineen kohdalla, ja vieläpä niin, et voi tehdä aika pitkälti (tai jopa kokonaan) etäopintoina. Haluisin kovasti! Mut se vaatii rahaa, joten katsotaan nyt.

Haluisin ehtiä tehdä käsitöitä! Harmittaa, kun olis intoa ja ideoita, mutta ei aikaa. Ja jos joku noista edellisistä haluamisista joskus toteutuu, niin oman ajan määrä ei ainakaan lisäänny... :)

Lisäksi haluisin just nyt iltapalaa. Sen voin toteuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti