8.9.2016

Loppukesän lukuvinkit

Mainitsin taannoin, että olin keväällä ja vielä alkukesästäkin niin uuvuksissa, etten jaksanut edes lukea (siis kirjoja). Heinäkuussa alkoi uupumus taittua ja lukeminenkin maistua. Tässä lukuvinkkejä heinä-elokuulta. Tällä kertaa taitaakin olla enimmäkseen lukuvinkkejä, eikä "älä lue näitä"-vinkkejä :) Olen viime aikoina lukenut paljon kirjoja listaltani (kirjaan siis ylös lukuvinkkejä mm. blogeista ja naistenlehdistä ja aina ajoittain jaksan etsiä niitä kirjastosta, nyt tyhjensin listaa oikein urakalla ja kannoin heinäkuussa kymmenkunta kirjaa kotiin) ja sen huomaa, hyviä ovat olleet. Tässä siis samoja vinkkejä muillekin.

Marie Kondo: KonMari -siivouksen elämänmullistava taika
Tästä tekisi mieli kirjoittaa ajatuksia auki enemmänkin, mutta sanotaan nyt tässä yhteydessä vaan, että oli hyvin nopealukuinen kirja (luin yhdessä illassa -enkä valvonut myöhään!) ja vähemmän hörhö kuin mitä olin saanut etukäteen käsityksen.

Sarah Waters: Parempaa väkeä
Pidin ja en pitänyt. Jos nyt ylipäätään on mahdollista, että kirja samalla pitää otteessaan ja on tylsä, niin tässä oli sellainen. Hyvin kirjoitettu, mutta itse tarinasta en ihmeemmin pitänyt enkä päähenkilöistäkään.

Gabrielle Zevin: Tuulisen saaren kirjakauppias
Tämän juonen melkein arvasi jo takakannesta, mutta kirja oli silti ihan kiva ja sydämellinen kesälukeminen. Suosittelen sellaisiin hetkiin, kun ei halua kuormittaa itseään raadollisella maailmalla, vaan uppoutuu mieluummin johonkin leppoisaan ja mukavaan kirjaan. Tuli hyvä mieli.

Karen Joy Fowler: Olimme ihan suunniltamme
Tässä on taas kirja, josta ei uskalla sanoa paljoakaan, ettei koko juttu mene pilalle. Olin lukenut vuosia sitten saman kirjailijan Jane Austen lukupiirin, ja vaikka sekin oli ihan ok, niin sen pohjalta vähän ihmettelin, miksi tätä Olimme ihan suunniltamme -kirjaa nyt niin hehkutettiin paikassa jos toisessakin. Mutta nyt sen luettuani sanon, että lukekaa tekin. Harva kirja yllättää näin hyvin! Mä olen aika hyvä arvaamaan juonenkäänteet, mutta tämä yllätti. Ja tykkäsin tarinastakin, vaikka nyt kun sen on kerran lukenut, niin toista kertaa ei ehkä tarvitse.

Roberto Casati & Achille C. Varzi: Ylittämättömiä yksinkertaisuuksia
Lukekaa! Lukekaa tämä! Älkää pelästykö, vaikka se löytyy filosofian hyllystä, vaan etsikää se sieltä käsiinne ja uppoutukaa pohtimaan elämän, kielen ja arjen erikoisuuksia, lainalaisuuksia, loogisuuksia ja epäloogisuuksia. Tai sitten voitte vaihtoehtoisesti vaan nauttia vähän erilaisista novelleista. Mutta lukekaa!

Ulla-Lena Lundberg: Kuninkaan Anna
Tai itseasiassa yhteisnidos Kuninkaan Annasta ja Kökarin Annasta. Tykkäsin. Ei Jään veroinen (mutta Jää on kyllä yksi vaikuttavimmista kirjoista, mitä olen lukenut), mutta hyvä. Ehdottomasti suosittelen.

Mary S. Lovell: Mitfordin tytöt
Olen viime vuosina aina silloin tällöin törmännyt käsitteeseen Mitfordin tytöt, ja kun en mielestäni googlaamalla löytänyt tarpeeksi tietoa heistä, niin etsin käsiini tämän Mitfordin tytöistä kirjoitetun yhteiselämäkerran. Jos et vielä tiedä, ketä olivat Mitfordin tytöt, niin luepa tämä. Ja jos tiedät, niin luepa tämä. Oli niin tai näin, niin tässä on taas kerran yksi kirja, joka ehdottomasti kannattaa lukea!

Jerome K. Jerome: Kolme miestä veneessä
Kohtalaisen hauskuuttava, ajoittain tylsä, mutta silti ihan viihdyttävä teos 1800-luvulta. Aika lyhyt, mutta pidempää ei olisi jaksanut. Vaikka kokonaisuus ei varsinaisesti vakuuttanut, niin kirjassa oli muutamia niin helmiä kohtia, että suosittelen tätä silti. Ei tämän lukemiseen kauaa mene. Bonuksena voit lukiessasi arvuutella, minkä kohdan mä monistin itselleni talteen päivänavauksessa luettavaksi :D

4 kommenttia:

  1. tykkään sun lukuvinkeistä! haluaisitko tehdä listan parhaista kirjoista jotka oot ikinä lukenu? :)

    VastaaPoista
  2. Laitoin lukulistalle tuon Mitfordn tytöt - kirjan. Ja ehkä lisään vielä nuo Yksinkertaisuudet.. En ole näistä kirjoista kuullutkaan, kiitos siis vinkeistä!

    VastaaPoista