7.8.2016

Mökillä

Ja niin päättyy kesäloma. Huomenna meen töihin, eka virallinen työpäivä on keskiviikkona ja torstaina alkaa sitten uusi lukuvuosi. Mies on lomalla vielä ensi viikon, ni vähän helpompaa tää töiden aloittelu. 

Viimeiset kaksi lomaviikkoa oli oikein kivat, koska ne oli ne viikot, kun meillä oli Miehen kanssa yhteistä lomaa. Ihan eri lailla tuntuu lomalta, kun ollaan lomalla koko perhe. 

Vietettiin ensin neljä päivää Itä-Suomessa mun isän ja sedän mökillä. Oli ihan hirveän kivaa. Mä en ole yhtään mökki-ihminen, mutta tuolla tykkään olla. Tällä kertaa säät suosi ja oli tosi nättiä ja lämmintä. Lapset uivat mökkirannassa ja syötiin pihasta vattuja, mustikoita ja metsämansikoita. Ainut hankaluus oli, kun yhtenä aamuna oli mökkiranta sinilevässä. Hieman hankalaa, kun mökillä käyttövesi kannetaan järvestä... Oltiin onneksi edellisenä iltana kannettu saunalle ja keittiöön ämpärit täyteen. Ajateltiin, että Mies käy sitten soutamalla hakemassa vettä vähän kauempaa (sinilevä ei ulottunut kauaksi, vaan tuuli oli tuonut sitä sopivasti just siihen meidän mökkipoukamaan), jos tarve tulee. Uimassa käytiin paikallisella yleisellä uimarannalla, mikä olikin tosi kiva ranta, voi mennä toistekin. Tuo mökkiranta on kyllä kiva lasten uida, aika matala kivipohjainen ranta, mutta vaihteluhan virkistää. 

Tuuli onneksi kääntyi ja iltaan mennessä ranta oli taas puhdas. Yhdet tiskivedet kaadoin viemäriin, kun pari tuntia niitä seisotettuani näytti siltä, että ehkä vähän jotain hitusia siellä näkyy, mutta seuraavana aamuna uskalsi jo käyttää vettä, kun oli ihan kirkasta. Mä istuskelin illat tietokoneella kirjoittamassa neuropsykologian esseetä. Eihän se mitään lystiä ollut, mutta tulipahan tehtyä.

Yksi päivä vietettiin Lappeenrannassa meidän ystävän luona. Usein ollaan oltu sillä yötäkin, mutta tällä kertaa nyt näin päiväseltään. Käytiin hiekkalinnoilla (ja taas se minijuna ja pomppulinna kiinnosti enemmän kuin hiekkaveistokset) ja vietettiin aikaa yhdessä. Ennen mökille lähtöä käytiin syömässä Raxissa. Ihmettelin, kun meidän ronkelit lapset Poikanen mukaan lukien söi tosi hyvin, ja Poikanen pisteli jätskiäkin aika tavalla. No se kostautui paluumatkalla ja Poikanen oksensi jäätelöt pitkin autoa. Pääsi Mies siinä iltapuhteella sitten pesemään turvaistuinta mökkiolosuhteissa, kokemus sekin.

Alun perin meidän piti viettää viimeinen mökkipäivä mun sedän ja serkun (8v) kanssa, mutta koska mun serkulla oli pitkä kurja flunssa päällä, niin oltiin yksimielisiä siitä, että meille sitä ei kaivata ja tehtiin läpsystä vaihto. Me odoteltiin, että ne pääsi paikalle, koska niillä oli meille tulossa tavaraa, ja sitten lähdettiin kolmen tunnin automatkalle kohti kotia. 

Oli ihana olla mökillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti