17.7.2016

Tämänkin viikon kuulumisia

Jatketaanpa vielä tämän viikon kuulumisia. Tän viikon teemana on ollut ensin Kantosidemies ja sitten aikuisten aika.

Poikasen kanssa tosiaan ollaan saatu taistella sen kantositeen kanssa. Enimmäkseen se on kyllä ihan kiltisti pitänyt sitä, mutta eihän se mitenkään pidä kättä paikallaan, jos sitä kättä haluaa heiluttaa... Jouduin vähän korjailemaan sitä sidettä, kun sairaanhoitaja oli tehnyt siitä liian ison, eikä käsi ollut annetussa kulmassa. Siis edes silloin hetkittäin, kun Poikanen sitä piti paikallaan... En tiedä, kuinka hyvin käden pitäisi pysyä annetussa asennossa, että luu luutuu oikein.


Tietysti ihan kiva, että hiekkalaatikkoleikit ynnä muut sujuu, eikä lapsi invalidisoidu kotiin, mutta kun nuoren miehen mielessä oli puuhia, kuten kiipeily, hyppiminen ja pomppiminen ja sängyllä riehuminen, niin vähän joutui rajoittamaan...

Ja ai niin, vinkki muille vanhemmille, jos joskus tulee samanlainen tilanne eteen. Pukeutuminen on nimittäin hieman haasteellista, jos ei voi nostaa kättä. Meillä oli Poikasella onneksi muutama lyhythihainen napitettava kesäpaita ja pari vetoketjullista hupparia, mutta niiden lisäksi (etenkin öitä ja kuraleikkejä ajatellen) kaivoin kaapista pari kaikkein karseinta ja kulahtaneinta t-paitaa, halkaisin ne edestä ja ompelin vetskarin. Näistä tuli rumia kuin mitkä, kun vetskarikin on valittu ihan sillä perusteella, että pituus on sopiva, mutta ajanevat asiansa, ja heitän sitten tarpeen mentyä ohi roskiin (tai no, voi olla että säästän sen aikaa kun ovat sopivat, sitähän ei yhtään tiedä, minkä osan itsestään se seuraavaksi katkaisee). 


Aloin olla aika väsynyt Poikasen jatkuvaan vahtimiseen ja rajoittamiseen, joten oli tosi ihana, kun torstaina sain viedä lapset Miehen vanhemmille pariksi päiväksi. Oltiin siis jo aiemmin sovittu tyttöjen toivoma mummilaloma ilman vanhempia tälle ajankohdalle. Me lähdettiin Miehen kanssa perjantaina pariksi minilomalle Turkuun. 

Kylläpä oli kivaa olla kahdestaan! Yritin muistella, milloin ollaan oltu ihan kahdestaan yön yli, ja totesin, että tammikuussa, jolloin Mies makasi 40 asteen kuumeessa (eli ei ollut varsinaista laatuaikaa). Turussa käytiin syömässä, tutustuttiin Luostarinmäen käsityöläismuseoon (ei oltu kumpikaan käyty siellä aiemmin) ja käytiin Turun linnassa (Miehelle eka kerta, ja se oli aika pettynyt, kun linna oli niin hyvin entisöity -hän nimittäin tykkää enemmän raunioista). Luostarinmäestä oltiin molemmat positiivisesti yllättyneitä, en tiennyt, että se on niin iso alue ja paljon nähtävää.  Meillä meni kolmisen tuntia siellä.

Tietysti otettiin ilo irti siitä, että saatiin olla kahdestaan, mennä myöhään nukkumaan ja herätä sitten kun huvittaa jne. Oli kiva miniloma!

Tänään sitten palattiin kotiin. Lapset tulivat myös mummilasta, kivaa oli ollut. Iltaa on vietetty vähän apeissa tunnelmissa. Miehellä alkaa viikon päästä kolmen viikon mittainen kesäloma, eli meillä on kaksi viikkoa yhteistä lomaa. Lomasuunnitelmia oli tasan kaksi: olla mun isän mökillä ja olla Miehen vanhempien mökillä. Nyt sitten kuultiin, että ei päästäkään sinne Miehen vanhempien mökille, kun Miehen siskon perhe asuu siellä elokuun. Harmittaa ihan tosi paljon! Lapset ovat kyselleet pitkin kesää, että koska sinne mennään, ja me ollaan aina vastattu, että sitten isin lomalla (käytiinhän me silloin juhannuksena, mutta ilmat nyt oli mitä oli ja oltiin kaikki aika väsyneitä, ei ollut mikään ihana elämys se). Tytöt on suunnitellu kaikkea mökkipuuhaa ja ovat odottaneet, että pääsevät nukkumaan mummin isoon telttaan (niitä jäi kaivelemaan kun eivät juhannuksena päässeet) ja ylipäätään tuolla mökillä oleminen nyt on kaikkien muiden paitsi mun mielestä kesän oleellisin asia. Mies tietysti haluaisi päästä kalastamaan ja Isosisko myös. Hirveästi harmittaa, että ei nyt enää tänä kesänä päästä. Vähän tuli sellainen loma pilalla -fiilis, mutta yritetään nyt ajatella, että tulee se kesä ensi vuonnakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti