5.3.2016

Terveisiä Tukholmasta

Terveisiä Tukholmasta!

Oltiin siellä kyllä jo yli viikko sitten. Oli kiva risteily. Toisin kuin edellisellä kerralla oltiin terveinä, jaksettiin puuhata ja kaikilla oli kivaa. Eipä siinä taida olla sen ihmeempää kerrottavaa, mutta yhden Tukholman vinkin nyt halusin kuitenkin jakaa.

Nimittäin Ruotsin luonnontieteellistä museota voin lämpimästi suositella kaikille käyntikohteeksi,  niin lapsiperheille kuin aikuisillekin. Me ei oikein olla shoppailijaihmisiä (kun ei sitä tavaraa niin määrättömästi tarvi), vaan halutaan mieluummin käydä vaikka jossain museossa. Tukholmassa ollaan vuosien varrella koluttu tietysti Vaasa-laivat, armeijamuseo, musiikkimuseo yms ja lasten kanssa Junibackenit ja Skansenit, kuten asiaan kuuluu. Tällä kertaa päätettiin mennä tuonne luonnontieteelliseen museoon ja kannatti (vaikka napa-alueiden eläimiä esittelevä näyttely olikin remontissa ja vaikka paikalla parveili vähintään tuhat ruotsalaista päiväkotilasta). 

Lapset jaksoivat olla museossa reilu neljä tuntia, eikä ehditty nähdä kaikkea. Mutta ehdittiin nähdä dinosaurusten luurankoja, erilaisia eläimiä, ihmisen kehityksen historiaa, kaksipäinen vasikka, täytetty tiikeri ja vaikka mitä muita eläimiä ja parhaana kaikista ruotsin eläimistöä. Kyllä ne täytetyt hirvet, sudet, karhut, hylkeet, ketut ja kaikki muut on kuulkaa hienoja, sekä lasten että aikuisten silmin. Tosi upeita maisemia ja tilanteita oli osattu tehdä. Poikanen tosin vähän pelkäsi "koppia", josta kuului hyttysten ininää. Niitä ei sentään ollut täytettynä esillä :D Yhtään kuvaa en ottanut, enkä tiedä, olisiko edes saanut, mutta saatte nyt sitten mennä itse paikan päälle katsomaan.

Lapsiperheitä saattaa myös kiinnostaa seuraavat seikat:
- Kohde sopii erinomaisesti pienellä budjetilla matkaaville, koska se on ilmainen. Museossa on myös joku hieno teatteri, johon liput toki maksaa, mutta ei meillä ollut aikaa sitä edes ajatella. Näyttelyt eivät maksaneet yhtään mitään.
- Paikalle oli helppo päästä. Me oltiin Siljalla lähdetty matkaan, joten näppärästi metrolla (kerran piti vaihtaa) päästiin ihan lähelle museota. Universitet-metroasemalta oli muutama sata metriä matkaa museolle ja sinne oli oikein hyvät opasteet, joten sekään ei haitannut, vaikka museo oli kartan ulkopuolella eikä kännykät pelanneet. 
- Museoon saa tulla omien eväiden kanssa ja siellä on useampiakin eväiden nauttimiseen tarkoitettuja tiloja (jotka arvattavasti ovat jokseenkin siistejä silloin, kun paikalla ei ole tuhatta ruotsalaista päiväkotilasta). Siisteyden kanssa oli vähän niin ja näin, mutta siitäkin selvittiin, kun tarjolla oli myös runsaasti talouspaperia ja useita vesihanoja :D Myös mikro oli vapaasti käytettävissä, jos tarvii lastenruokaa lämmittää.
- Vessoja ja niiden yhteydessä lastenhoitotiloja löytyi, ne oli tosi siistejä. Myös naulakkotilat oli tosi isot (riitti niiden tuhannen päiväkotilapsen lisäksi myös meille). 
- Lastenrattaiden kanssa oli helppo kulkea.
- Museossa on myös ravintola ja museokauppa, mutta en osaa kummastakaan sanoa mitään, koska ei käyty edes kurkistamassa. 

Tosiaan suosittelen käymään! Ja jos ette jaksa Tukholmaan asti lähteä ihmettelemään eläimiä, niin Helsingistä löytyy ihan yhtä hieno luonnontieteellinen museo :)

2 kommenttia:

  1. Blogissani olisi sinulle haaste, (jos se ei ole sinulla vielä käynyt)..

    VastaaPoista