18.8.2014

Lasten kuulumisia

Isosisko aloitti parisen viikkoa sitten eskarin. On ollut kivaa, on saanut uuden kaverin (jonka nimen muisti noin viikon tuttavuuden jälkeen), on osannut itse ottaa ruokansa ruokalassa jne. Olen Isosiskolta kysellyt, et mitä ne siellä eskarissa tekee, varsinkin oppituokioiden ohjelma kiinnostaa kovin (siis koska muu on luokkaa "ulkoilua leikkipuistossa, vapaata leikkiä, ruokailu" -eli ei hirveästi vaihtele päivittäin). Tähän mennessä on Isosiskon sanojen mukaan:
 • väritelty
 • ollut väritystehtävä
 • ollut piirtämis- ja värittämistehtävä
 • ensin me piirsimme ja sitten me väritimme
 • oli sellainen aika vaikea väritystehtävä 
 • väritimme eläimiä
 • väritimme kasveja
 • jne jne
No, varmasti näissä moninaisissa väritystehtävissä on ollut tarkoituksena oppia vähän muutakin kuin värittämistä. Mua vaan huvittaa nää Isosiskon kuvaukset niiden puuhista :)

 Isosisko tykkää kovasti tehdä vohvelikangastöitä, ja on siinä oikeasti jo aika taitava.

Pipanainen aloitti uudessa päiväkotiryhmässä, tosin kolmea lukuunottamatta lapset oli tuttuja jo entuudestaan. Hyvin on viihtynyt, varsinkin kun entisen ryhmän parhaat kaverit ja naapurin tyttö (jonka kanssa Pipanainen on ihan paita ja peppu) ovat samassa ryhmässä.

Pipanaisella on menossa pinkki-prinsessa-vaihe. Aamulla valitaan vaatteita niin tarkkaan, ettei ole tosikaan. Pipanaisen vaatekaapissa on tällä hetkellä tosi paljon sinistä, vihreää ja ruskeaa, housuissa varsinkin. No eihän ne kelpaa, vaikka melkein kaikissa on jotain timantteja ja sydämiä (eli ei mee Poikaselle enää). Kun pitää olla PINKKI. Tosin onneksi kaikki vaaleanpunaisen sävyt kelpuutetaan. Nyt niitä muutamia vaaleanpunaisia vaatteita pidetään sitten koko ajan. Lauantaina mahdottoman säädön jälkeen neiti huokaisi onnellisena, "nyt minulla on kaikki vaatteet pinkkiä! Sukatkin!" En tiiä, pitäiskö käydä ostamassa sille parit vaaleanpunaiset pöksyt, niin pääsisin ite helpommalla.

 Prinsessa Ariel päästä varpaisiin pinkkiin pukeutuneena. Ihan on itse itsensä stailannut.

Poikanen on aivan mahtava puolitoistavuotias touhuilija! Se on nyt innostunut potasta. Ei se siinä potalla jaksa istua kuin ehkä kaksi sekuntia, mutta se tykkää mennä potalle istumaan. Vähän on tossa motorisessa puolessa hakemista, yleensä Poikanen päätyy joko pottaan seisomaan tai sitten väärin päin istumaan. Sen kaksi sekuntia istuttuaan se nousee päättäväisesti pois -ja istuu uudestaan, yleensä ohi potan, lattialle. Poikasella ei siis ole mitään käsitystä, mitä varten se potta oikeasti on, mutta ehtiihän tuon.

Ulkona Poikanen tykkää pelata pallopelejä, keinua, syödä pensaasta karviaisia ja lekotella sählymaalin verkon päällä. Se on huumorimiehiä, ja tykkää hupsuttelusta. Niin ja on vihdoinkin innostunut lusikasta, syö puuron ja muut helposti lusikassa pysyvät ruoat jo itsenäisesti. Useimmiten se lusikka vielä menee nurin, joten voinette arvata, miltä meillä näytti, kun hän halusi itse syödä riisiä... :)

 Marjanpoimija työssään

4 kommenttia:

 1. Meillä on myös käsityöt kovassa huudossa. Tirppa ompelee käsin hämmästyttävän hyvin ja pitkäjänteisesti. Se tosin haluaisi ommella nukenvaatteita, on seurannut vierestä kun olen surrutellut vauvan- ja lastenvaatteita. Nuo vohvelityöt olin kokonaan unohtanut, pitääkin ehtiessä perehdyttää tyttö niihin. Nehän oli niin kivoja joskus muksuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vohvelityöt on siitä mukava, että se on aika helppo, mutta lapsi voi tehdä taitotasonsa mukaan hyvinkin haastavaa, ja voi käyttää omaa luovuutta. Tuossa kuvassa on vasta reunuksen valmiina, mutta Isosisko on tehnyt kyllä myös aika monimutkaisia kuvioita, ihmisiä yms.

   Poista
 2. Moikka! Koitin laittaa sulle toiseen spostiosoitteeseen postia, kun voitit mun arvonnassa. Olikohan se edes lopulta sun osoite? ;) Kirjoitatko mulle hiudipii at gmail.com? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli oikea osoite, mä just vastasin. Kuin huippua, että voitin! :)

   Poista