Vietettiin pääsiäistä mun vanhemmilla. Isosiskosta oli huippukivaa olla mummolassa eikä Pipanainenkaan mitenkään tuntunut siitä olevan pahoillaan. Hankalaa oli se, että Pipana heräs molempina aamuina viiden tienoilla, kun alkoi olla valoisaa. Kotona kun on pimennysverhot, mummolassa ei. Meillä on perinteisesti ollut tapana pääsiäisaamuna etsiä äidin piilottamia suklaamunia, mut tänä vuonna järjestettiin  (tai siis äiti järjesti) pääsiäisonginta. Sillä lailla oli helpompi kohdistaa tasapuolinen määrä munia sun muita jokaiselle. Meidän äiti oli ommellut lapsille (Isosisko, Pipanainen ja näiden serkkupoika) sellaiset pompoteltavat hernepussikilpikonnat ja PIpanaista lukuunottamatta sekä lapset, vävyt että lapsenlapset saivat pari suklaamunaa. Ja ihania ruokia oli äiti jaksanut laittaa. Namnam. Pääsiäinen oli kiva, vaikkakin vähäuninen.

Pääsiäismaanantaina "piilotettiin" Isosiskolle muutama muna, jotka se sai etsiä. Isosisko oli lukenut Puppe-kirjasta, että pääsiäispupu piilottaa munia, jotka kerätään koriin. Kori sillä oli, ja ite se oli sitä mieltä, että pupu oli ne munat piilottanut, vaikka mä kyllä kerroin, että se oli isi. Karsastan vähän kaikenmaailman pääsiäispupuja (ja pääsiäisnoitia varsinkin, ja joulupukkia!). Isosisko oli ihan tohkeissaan, eikä meinannu löytää munia, vaikka ne oli ihan näkösällä. 

Viime viikonloppuna sitten juhlistettiin vappua. Meillä on ollu vähän perinteenä aina vappuna grillata, oli sää sitä taikka tätä. Jokusen kerran ollaan grillattu lumisateessakin. Useampana vuonna on mukana ollut muutama kaveri, ja viime vuonna kun ekaa vappua tässä talossa asuttiin, niin pyydettiin vähän enemmän porukkaa mukaan. Yleisön pyynnöstä tänä vappuna otettiin uusinta (oltais me joka tapauksessa järjestetty pirskeet). Muutama viime vuoden vieras oli tosiaan kysellyt jo viime vuoden puolella, että kai vappuna taas juhlitaan ja yksi kertoi odottaneensa mun tekemiä munkkeja viime vapusta saakka... Kivat juhlat syntyivät seuraavista aineksista:
  • perinteinen vappusää (satoi räntää)
  • hyvää ruokaa runsain mitoin
  • 71 munkkia (eikä ollu yhtään liikaa! Ja ite paistoin joka ikisen, mutta Mies ja mun veli E vähän auttoi leipomisessa. Ja Isosisko tietty)
  • 24 litraa simaa (no sitä oli aika paljon, mut olin luvannut tehdä mun siskolle, jolta jäi omat simat tekemättä, kun niillä oli just vapun aikaa muutto)
  • sekä huonoja että hyviä vitsejä
  • ihania rakkaita vieraita, sisaruksia ja ystäviä, maailman parasta seuraa kerta kaikkiaan (13 aikuista ja 5 lasta oli meitä yhteensä)
Täytyy kyllä sanoa, että en tiiä, mitä juhlista olis tullu, jos meillä ei olis ollu auttamassa muutama läheisin (mun veli, Miehen sisko ja yksi meidän hyvä ystävä). Mulla kesti munkinleipomistouhussa muutama tunti ja kaikkeen ruoanlaittoonkin meni aika paljon aikaa. Ja lapset kyllä vaati oman huomionsa. Mutta onneksi oli loistoapureita! Ja tosi kivat juhlat, ensi vappuna uudestaan!