14.10.2018

kirjavinkkejä

Taas näitä ikivanhoja lukuvinkkejä, tämän kertaiset on viime tammikuussa luettuja.

Timo Leppänen: Merkilliset nimet
Tarinoita meille kaikille tuttujen (tai vähemmän tuttujen) yritysten ja tuotteiden nimien takaa. Osa oli enemmän ja osa vähemmän kiinnostavia. Itse en aiemmin tiennyt, että "mono" on alunperin ollut Monosen Kenkätehtaan (vai oliko se kenkäkaupan? No joka tapauksessa) hiihtokenkä ja vasta myöhemmin yleistynyt tarkoittamaan kaikkia suksiin kiinnitettäviä kenkiä, monoja siis.
Rita Emmett: Kaikki paikallaan -rojun taltuttajan käsikirja
Perusteos siitä, mitä tehdä, kun kotona on liikaa tavaraa, eikä niiden kanssa oikein tahdo pärjätä. 
Kaisa Haatanen: Ylipainolisämaksu
Tämän luin muuten synnärillä! Varsin viihdyttäviä tarinoita siitä, miten keski-ikäinen (tai ainakin keski-ikää lähestyvä) sinkku matkustelee, on matkustellut tai aikoo matkustella. Joukossa oli muutama helmi, ja loputkin luki ihan mielellään.
Emile Zola: Naisten paratiisi
Tykkäsin tähän kirjaan löyhästi perustuvasta telkkarisarjasta (tai ainakin sen ensimmäisestä kaudesta) kovasti. Siinä mielessä kirja oli ehkä vähän pettymys. Oli se kyllä tosi kiinnostava ja hauska huomata, miten markkinoinnin ja mainonnan lainalaisuudet ja psykologia, joiden olen ajatellut olevan aika tuore juttu, ovat olleet jo kauan aikaa sitten tuttuja. Tarina ei ollut kummoinenkaan, mutta liiketoiminnan kuvaus teki kirjasta riittävän kiinnostavan, että sen jaksoi lukea. 

Alix Rickloff: Nanreath Hallin salaisuudet
Mulla tuli tästä kovasti mieleen Kate Morton. Hyvin saman tyyppinen kirja oli: kirjassa liikuskellaan kahdessa ajassa ja sukusalaisuuksia selvitellään, tapahtumapaikkana tietysti vanha kartano... Mukava kirja lukea ja kivaa pakoa arjesta (mulla taisi olla pakoa tuskaisista imetyshetkistä), että siinä mielessä voin suositella. 
Enni Mustonen: Ruokarouvan tytär
Mustosen Syrjästäkatsojan tarina -sarja (jonka aika mones osa tämä on) on ehdottoman hyvä! Siis ihan todella! Vähän mietin, ennen kuin tämän luin, että käyköhän nyt niin, että hyvää sarjaa jatketaan turhaan liiankin pitkälle, mutta kyllä vaan tämäkin oli hyvä. Sarjassa on tosiaan edetty jo alkuperäisen päähenkilön Iidan tyttären Kirstin elämää seuraamaan. Samaan tapaan kuin aiemmissakin sarjan kirjoissa, sivurooleissa vilahtelee kuuluisuuksia. Tunnelma on lämmin, päähenkilöt mukavan todentuntuisia, juonikin hyvä ja kaiken kaikkiaan kirjasta jää mukava olo. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti