13.3.2019

Taas luettavaa

Pitkästä aikaa taas vinkkejä mitä lukea ja mitä ei :) Nämä kirjat on viime vuoden elo-syyskuulta, näinköhän muistan enää, mitä niistä pidin...

Marjut Ollila: Simppeliä sormiruokailua
Bonarin syömisten aloittelu osui kesään ja tämä Simppelin Sormiruokakeittiön Marjutin kirja osui siksi lukulistalle. Hyviä ohjeita oli ja asiallista faktaa sormiruokailusta, joten suosittelisin kyllä niille, kenellä vauvojen ruokailuasiat on pinnalla. 
Vilja-Tuulia Huotarinen ja Satu Koskimies: Emilia Kent -Runotytön tarina jatkuu 
Lähtökohtaisesti suhtaudun erittäin skeptisesti siihen, että hyviin kirjoihin kirjoitetaan jatkoja joskus vuosia myöhemmin. En ole vieläkään toipunut siitä, kun lapsena luin Tuulen viemää -jatkoksi kirjoitetun Scarlettin, ja se oli aivan kamala. Tämä Runotyttöjen jatkoksi kirjoitettu Emilia Kent oli siinä mielessä positiivinen yllätys, että kirjassa tosiaan oli samaa henkeä kuin Runotytöissä ja lisäksi se oli myös ihan kiva kirja omana itsenään. Ei hirveän hyvä, mutta kiva ja onnistunut jatko-osa kuitenkin.
Louisa M. Alcott: Pikku naisia, Viimevuotiset ystävämme, Pikku miehiä ja Plumfieldin pojat
Tyttökirjafiilis jatkui ja luin myös Pikku naiset jatko-osineen. Nehän nyt oli yhtä herttaisia kuin aiemminkin. En ole aiemmin kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka paljon näissä kirjoissa on uskonnollista asiaa. Aika paljon. Ihania lapsuusmuistojahan näistä tuli mieleen. Se on myös hauska, että näin aikuisena näissä vanhoissa tyttökirjoissa kiinnostaa eniten juuri ne kirjat, jotka lapsena tuntui ehkä vähän tylsiltä. Ja toki kiinnittää muutenkin huomiota ihan eri asioihin.
Jari Sinkkonen & Laura Korhonen: Pulassa lapsen kanssa
Kirjaan on koottu Jari Sinkkosen vastauksia vuosien varrelta Meidän Perhe -lehden (muistaakseni) kysymyspalstalta. Lisäksi oli Laura Korhosen kirjoittama osuus lapsen psyykkisestä kasvusta. Ihan todella hyvä kirja, joka kannattaisi lukea kaikkien, vaikka eivät olisikaan pulassa lasten kanssa!
Lindsey Kelk: Ikuinen morsiusneito
Sieltä hömppäkirjojen tylsemmästä päästä.
Debbie Macomber: Pieni puoti Blossom Streetillä
Leppoisa ja ennalta-arvattava hyvän mielen kirja, jossa kaikille käy erinomaisen hyvin. Sopii sellaisiin hetkiin, kun kaipaa jotain lämminhenkistä luettavaa, eikä mitään raakaa. Eikä myöskään mitään ajatustyötä vaativaa. Kirja kertoo Lydiasta, joka perustaa lankakaupan, ja lankakaupan käsityöpiirissä käyvistä naisista. Kaikilla on tietysti omat ongelmansa, jotka kirjan kuluessa mukavasti ratkeavat. Henkinen viltti, kaakao ja villasukat.
Joyce Maynard: Haavoitettu
Tää oli hyvä! Helen, jonka elämä on palasina, tutustuu Avaan, jonka elämä näyttää täydelliseltä. Naiset ystävystyvät, mutta ystävyys ei sitten lopulta olekaan todellakaan sitä, miltä näyttää tai mitä Helen olisi kaivannut. Ajoittain vähän ahdisti Helenin puolesta, mutta loppujen lopuksi kyllä tykkäsin tosi paljon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti